Látky obsažené v produktu napomáhají rozkladu tkáně a tak zkracují dobu vyváření. Dokonale odmastí a předbělí trofej.
Návod k použití:
- Trofej otřeme a ořežeme co nejvíce tkáně. Vybereme mozek a vypláchneme lebeční dutinu.
- Trofej namočíme do slané vody a necháme vyluhovat asi 24 hodin. Dbáme na to, aby parohy a rohy nebyly namočené.
- Následně vaříme v roztoku Vyvasolu (30 - 50 g / 1 litr vody) při teplotě 90°C. Je lepší, když voda nevře. Zabrání se tak případnému poškození lebky. Dbáme na to, aby parohy a rohy nebyly namočené.
- Trofej sledujeme, aby se nerozvařila. Když se začne tkáň oddělovat od kosti, trofej vytáhneme a pomocí kartáče ji očistíme. Postup opakujeme, dokud není trofej zcela bez tkáně
- Trofej necháme vychladnout a řádně vyschnout
- Použitý roztok můžete vylít do kanalizace
Množství: 250 g, 500 g nebo 1000 g
Tento prostředek na vyvařování je velmi oblíbený.